Hummelo 2016

LEEF

“Leven is het begrijpen van ogenblikken die bevrucht zijn door het eeuwige en gevuld met oneindigheid’.

Dit citaat is van Aart van der Leeuw. Nederlands prozaschrijver en dichter 1876-1931.

Plek Hummelo in winter.Kring van paddenstoelen.Eerste ontmoeting met boom.Dit jaar heb ik mij laten inspireren door deze boom die met zijn kruin de lucht in reikt. De open plek van licht om deze kruin tussen de groene kruinen van de omringende bomen, en een kring van paddenstoelen bij zijn voet waren de aspecten waar ik een klik mee had. Voor mij gaf dit de eeuwige kringloop van leven en dood weer, van licht naar materie en terug. Deze eeuwig doorgaande kringloop was wat mij raakte in dit beeld van een dode boom die in het licht stond met een armband van paddestoelen om zich heen. De schoonheid van deze kringloop is wat ik met dit kunstwerk in het licht wil zetten.

Proefje Hummelo 2016. Ik ging experimenteren met verschillende materialen om een soort van paddenstoelen te creëren. Per toeval ontstond er ineens een perfecte vorm in de ‘samenwerking’ tussen plastic bekertjes en (te) heet kaarsvet. Vervolgens was het de kunst om dit op een herhaalbare manier voor elkaar te krijgen. Met hulp van de keukenoven is dat uiteindelijk ook gelukt. De gebruikte materialen zijn; plastic bekertjes, lijm, ijzerdraad, kippengaas, verf en kaarsvet.

 

 

Experimentje met licht.

Met verlichting 's avonds.
Proefjes met echt licht op accu gedaan. Hoe fel het op deze foto’s ook lijkt, overdag zie je er niets van op een lelijk bruinig-roze plastic draad na. Niet geschikt voor Hummelo omdat de Kunst Wandel Route alleen overdag open is. Hiernaast wel een paar fotootjes voor een indruk in het donker.

Op internet kwam ik het bovenstaande prachtige citaat van Aart van der Leeuw tegen die ik heb gebruikt voor mijn ondertitel. Mocht het je aantrekken dan kan je daar net als ik heerlijk over mijmeren.

Veel plezier.

 

 

2 gedachten over “Hummelo 2016

 1. Sonja Kusters

  Hallo Wilma. Het is altijd interessant om via de website van je de achtergrondinformatie over de achterliggende inspiratie van je kunstwerk te lezen maar misschien is het een tip om in het boekje ook te vermelden dat op jouw site de uitgebreide toelichting(achterliggende gedachte en ontwikkeling tot het uiteindelijke resultaat) te zien is. Zelf vind ik dat zoveel toevoegen aan de “beleving” van het kunstwerk! Net wat je aangeeft, kun je zelf verder betekenis geven aan wat je erbij denkt als je het ziet. Mijn gedachte erbij toen ik het zag zonder dat ik de site nog had gezien, was: LEEF, samen want je kunt het niet alleen. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn om te kunnen leven!
  Vriendelijke groet, Sonja

  Reageren
 2. Hans Mellendijk

  Ik was er vanmiddag, mooi werk. Verrassend je verwacht dat er water van af gaat druppelen. Ik ga een keer kijken als het regent, of heel vroeg dauwtrappen misschien. Verbazingwekkend hoe organisch de kunststof (in dubbele betekenis) overkomt.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.