Hummelo 2017

De aan mij toegewezen plek

Dit jaar heb ik mij een plek toe laten wijzen omdat ik niet op de plek verdelings  dag aanwezig kon zijn. Dit vond ik ook wel een spannend idee. De plek die ik gekregen heb is de laatste van de route en kun je op de foto hiernaast zien. Een bijna ronde cirkel van hele hoge bomen.

Op het moment dat ik hier stond ervoer ik een vredige rust en stilte. Mede omdat dit de laatste plek in de route is dacht ik aan een troon. Maar het rondje lopende staan er al prachtige tronen bij een schuur dus dat kon niet.

Toch nodigt de plek uit tot zitten. Tot even rust. De bomen kunnen staan voor verschillende, elkaar ogenschijnlijk tegenwerkende krachten maar in het midden ervoer ik alleen maar rust.

Even rust. Dat is mijn behoefte ook in de waan van de dag. De boze mensen, de doorhollende politiek. Sta eens even stil en kijk wat er allemaal al is. Wij gooien de hele tijd van alles weg in onze veranderingsdrift. Ik moet aan afval denken. Aan gevulde afvalzakken. Om daarop te gaan rusten. Zou dat een mooi beeld op kunnen leveren? Een proefje met boterhamzakjes gedaan. Ja, dat levert een mooi beeld op. Daar kan ik wel op doorgaan.
proefopstelling-hummelo

proefmodel-hummelo