Hummelo 2018

Relatie met de plek foto 1 ; het herinneringsmonumentje in het bos (foto 2). Hier heeft ooit een gietijzeren vaas gestaan. Daardoor kwam het volgende psychologische vaas/gezicht ‘en profil’ in mijn herinnering. Foto 3

foto-1-de-plek-bw          foto-2-het-monumentje-bw          foto-3-psychologisch-beeld

Ik heb met gaas en met klei geëxperimenteerd op deze foto 4 en 5. Vanwege de zichtbaarheid op deze plek kwam ik uit op mijn model van gaas en papier machè.

foto-4-proef-met-gaas-bw                       foto-5-proef-met-klei

Punt, Het beeld blijkt al te bestaan en is van Jeroen Henneman en heet bij hem ‘de kus’. Ik heb dit laten bezinken maar ik wil toch met dit beeld aan de gang. Leuk thema om in te brengen bij de bespreekavond om te kijken hoe andere kunstenaars hiermee omgaan.

Hoe ik het wil maken; Driehoekige betonijzer profielen verknippen, in model buigen en weer aan elkaar lassen. Idee is dat het door zijn lengte (tussen 150 en 200 cm) wat enigszins kan bewegen. Bespannen met kippengaas. Bekleden met karton, beplakken met bedrukt papier, aflakken met botenlak.

De bevestiging maak ik met een lijst van dik staal om de sokkel, waar ik de profielen op vastbout met bv m8. Dit raam zet ik vast met houten spiezen.

Wat ik wil communiceren,

Het beeld is een uitnodiging om elkaar echt te zien. Als wij elkaar echt zien ontstaat er contact en daarmee een vaas van overvloed. Dit laatste is niet direct zichtbaar maar een doordenker. Dat hoeft ook niet perse van mij.

Opmerkingen bij de bespreking:

Over het feit dat het beeld al bestaat waren geen bezwaren. Ik deed er toch mijn eigen ding mee. Als ik maar niet de titel over zou nemen. Bijkomende tips waren dat ik bewuster ga werken met tekst en kleurvlakken. Wat zeggen ze dan tegen elkaar? Nog een tip in het loszingen van Henneman was er een transparante stof tussen te spannen zodat de vaas meer zichtbaar wordt.

Allemaal leuke ideeën waar ik verder mee ga experimenteren. foto-6-bespreekmodel-bw

Een gedachte over “Hummelo 2018

  1. Sonja Kusters

    De achterliggende gedachte vind ik erg mooi: een vaas vol mogelijkheden! Prachtig idee om de gietijzeren vaas die er ooit heeft gestaan op deze wijze weer terug te laten keren! De toelichting met mooie foto’s op deze site is eigenlijk een must! Dit zou iedereen erbij moeten zien om nog meer van het kunstwerk te kunnen genieten. Ook de 2 profielen en de bijpassende tekst vind ik mooi: “ik ben kostbaar, jij bent kostbaar, onze relatie is kostbaar.”
    Compliment voor dit diepzinnige kunstwerk.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.