Cursusaanbod

Meditatie en Creatie.

Ervaring met mediteren of creëren hoeft niet.

Voorbij mooi en lelijk lichten je kwaliteiten op.

Creëren kan je zien als scheppend bezig zijn. In feite doen we niet anders in ons leven. Vrij creëren is een feest. Maar vaak is creëren of creatief bezig zijn minder leuk omdat we bewust en onbewust beladen zijn met allerlei aannames en oordelen.

Mediteren start bij ‘aandachtig zijn’. Aandachtig Zijn zou je kunnen vertalen als ‘NU zijn’. Binnen ‘Aandachtig zijn’ kunnen allerlei sensaties, gevoelens en gedachten verschijnen die vanzelf weer gaan als je er los van blijft. Zodra je merkt dat het creëren even geen feest is kan je kijken welke sensatie, gedachte of gevoel daarvoor zorgt en hoe je geneigd bent hierop te reageren. Dit geeft je de kans om andere keuzes te maken dan je gewoontepatronen je ingeven.

Daarbij laat ik je ontdekken wat de invloed is van; een open houding, een vriendelijke blik en werken met wat is, op je creaties en op je plezier bij het creëren.

 

foto-voor-ws-werving-cursus-vu-img-9820

Kennismakingscursussen ‘Creatie en Meditatie’..

1. Thema Open houding.

Een groot deel van ons leven zijn we bezig met het willen krijgen van fijne ervaringen en het afweren van vervelende ervaringen. We zijn kiezend en niet open aanwezig. Dat kost ons veel energie omdat we verwikkeld blijven in verbeterprojecten, het beperkt ons zichtsveld en haalt ons weg uit het nu. Door wakkerte meditatie en spelenderwijs oefenen in de praktijk met modelboetseren krijg je in beeld hoe deze patronen bij jou tot vorm komen en je ontdekt ook wat het je geeft als je met een open houding aanwezig kunt zijn in hoe het is in plaats van in hoe het volgens jou zou moeten zijn.

dinsdagmiddag 3/10, 24/10 en 7/11 2017 van 13.30 tot 16.30 uur.

2. Thema Vrij Creëren.

Natuurlijk wil je speels en zorgeloos creëren. Dat is niet altijd gemakkelijk omdat we bijvoorbeeld te doel- en resultaatgericht zijn of we denken dat we iets niet kunnen etc. Deze zaken staan ons plezier in creëren in de weg. In meditaties en in het vrije werk met verschillende materialen krijg je zicht op je eigen aannames en overtuigingen hierin. Via visualisaties laat ik je kennismaken met meer ruime en vrije vormen van jezelf. We werken met verschillende materialen als klei, licht metaal, licht hout, stof, papier en karton.

woensdagavond 10/1, 24/1 en 7/2 2018 van 19.00 tot 22.00 uur.

3. Thema Verbinding tussen jou en je werk.

Niemand anders zal precies hetzelfde beeld maken als jij. Een beeld komt tot stand door veel bewuste en onbewuste keuzes. Wat is de sfeer van jouw beeldentaal? Welke beelden trekken je aan of stoten je juist af? Wat zegt dat over jou op dit moment? Welke kwaliteiten gaan spreken als je voorbij je oordelen kijkt? Vanuit welke krachten in jou ontstaan je vormen? We werken met verschillende materialen als klei, licht metaal, licht hout, stof, papier en karton.

zaterdagochtend 12/5, 26/5 en 9/6 van 9.30-12.30 uur.

Rozet
Kortestraat 16
Arnhem

Alle thema’s zijn los van elkaar te volgen èn zij versterken elkaar.
Het zijn hoe dan ook verrijkende ervaringen en dagdelen of avonden om naar uit te kijken.

Cursuskosten Volksuniversiteit €102,50 per cursus of €285 voor alledrie de cursussen.
Materiaal- gereedschaps- en modelkosten reken je bij mij af; €7,50 per keer aan materiaalkosten en €7,50 per keer extra als we een model inhuren.

Aanmelden bij: www.volksuniversiteit.nl/cursus/meditatie-en-creatie deel 1, 2 en/of 3.
Meer informatie kan je bij mij krijgen: Wilma Brouwer | 06 53791641 | www.wilma-brouwer.nl