Over mij

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa 30 jaar werk in de gezondheidszorg heb ik in 2009 de VABK; Vrije Academie voor de Beeldende Kunst en Zelfontwikkeling te Driebergen afgerond. Daarna was ik gedurende 4 jaar twee dagen per week als vaste docente en tot 2017 als invaldocente werkzaam op de VABK.

Mensen, Zijn en kunst inspireren mij in de wijze waarop ik mijn leven vorm geef. Door scholing in kunst en Zijnsoriëntatie is veel kennis, wijsheid en liefde tot mijn beschikking gekomen.

Een van de mooiste eigenschappen van kunst is dat zij mij kan ontroeren, zowel kunst gemaakt door anderen als door mijzelf. Het blijft heerlijk om zelf te creëren. Eigen creaties spiegelen je iets over jezelf wat op dit moment belangrijk voor je is. Maar ook als beschouwer van kunst spiegelen beelden iets van jou als je erbij stilstaat wat de beelden bij je oproepen.

Zijnsoriëntatie speelt sinds 2001 een belangrijke rol in mijn leven. In die tijd zochten mijn partner en ik relatiebegeleiding. Wij waren allebei onder de indruk hoe Zijnsgeoriënteerde begeleiding ons totaal in onze eigen waarde liet en ons tegelijkertijd de weg wees naar onze eigen oplossingen. Gegrepen door het respect en de wijsheid van deze visie ben ik mij blijven scholen in Zijnsoriëntatie.  In 2016 heb ik de 5-jarige opleiding tot Master Zijnsoriëntatie op de School voor Zijnsoriëntatie te Utrecht afgerond. Mettertijd is Zijnsoriëntatie mijn manier van leven geworden; een pad van Verlichting wat ik loop en wat mij inspireert in mijn leven. Vrijer, meer Wilma èn meer mens in relatie; in precies zoals het is.

Ik ben in contact gekomen met mijn aard die al heel is, altijd al heel is geweest en die nooit geschonden is geraakt. De aard van iedereen is heel en iedereen heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en talenten die geleefd willen worden in relatie met anderen en de wereld. Deze aard; de verlichte aard van iedereen wil ik aanwijzen, wakker maken en tot bloei laten komen in precies zoals het is. Meditatie en creatie zijn middelen waar ik graag mee werk.

In het modekwartier van Arnhem heb ik een eigen atelier. Hier maak ik graag portretten van mensen naast mijn autonome werk. Daarnaast geef ik hier workshops en cursussen voor groepjes van maximaal 3 personen. Voor grotere groepen huur ik andere ruimten. Voor bedrijven in het land verzorg ik creatieve workshops die zich richten op persoonlijke kwaliteiten, samenwerking en leidinggevende kwaliteiten.