Een van mijn favoriete ontwerpers is Patricia Urquiola

Patricia Urquiola is een van mijn favoriete ontwerpers omdat zij met verschillende stijlen door elkaar werkt,
zoals je kunt zien in dit moodboard met een eerste indruk van haar ontwerpwerk van zitmeubelen. Om je vingers bij af te likken toch? En…het is zeker nog geen compleet beeld! De onderstaande uitspraak lees ik ergens op internet over Lees verder… “Een van mijn favoriete ontwerpers is Patricia Urquiola”

Voorpret! Maak een ontwerp voor je balkon!

Wat ga je deze zomer doen met je balkon zodat jij er zoveel mogelijk van kan genieten? Voor een duurzaam resultaat en voor de voorpret geef ik je de tip om een planning en ontwerp vooraf te maken om impulsaankopen en teleurstellingen te voorkomen. Een goed ontwerp start met Lees verder… “Voorpret! Maak een ontwerp voor je balkon!”

een lege kerstboom plek- wat nu?

Kerst is weer voorbij en na een paar dagen in januari wordt bij ons de kerstboom weer opgeruimd. Het voelt altijd even kaal zo zonder die kerstboom met lampjes. Ieder jaar moet ik er weer aan wennen. Herken je Lees verder… “een lege kerstboom plek- wat nu?”

Architectuurbiënnale Venetië 2021/Saraceno

How will we live together. Saraceno, Museo Aero Solar

Een openluchtmuseum gemaakt door Tomas Saraceno (Argentijnse kunstenaar) in samenwerking met gedetineerden. Gedetineerden hebben teksten, tekeningen e.d. op de gebruikte plastic zakken gemaakt Lees verder… “Architectuurbiënnale Venetië 2021/Saraceno”

architectuurbiënnale 2021 Venetië/ Beirut

Stone Garden van Lina Ghotmeh. Een voorbeeld van een nieuw samen-woonvorm.

Een jaar en een dag na de enorme explosie in Beirut, Libanon, is een mooie dag om de bijdrage van deze architecte in het zonnetje te zetten.
Op een mijl afstand van de explosie Lees verder… “architectuurbiënnale 2021 Venetië/ Beirut”

Architectuurbiënnale Venetië 2021

foto Wilma Brouwer. In Venetië 2021. ‘Vloeibare toekomst’.

Ik vind het leuk om jullie mee te nemen in de opbouw van deze expositie die nog tot eind november duurt. Er doen 112 exposanten mee. 46 landenpaviljoens in de Giardini en nog Lees verder… “Architectuurbiënnale Venetië 2021”

maatwerk gevraagd

Dit is een sfeerfoto van de serre van een vakantiewoning waarvoor een open opbergkast en een verrijdbare teken-werktafel gevraagd wordt tussen het bed en een deur. Dit zijn de spullen die erin opgeruimd moeten worden inclusief een bureautje. Het moet door de heer des huizes zelf gemaakt kunnen worden met materialen die ter plekke te verkrijgen zijn.

Zo trots op mijn kleindochter Ella!

Nadat Ella weer naar huis was heb ik heerlijk gespeeld met een foto en een tekenprogramma op de Ipad. Wil jij ook zo’n soort tekening van iemand uit jouw buurt, ik wil hem graag maken. Kost je nu maar 95 Euro voor een digitaal bestand. Wil je hem als foto uitgeprint hebben dan komen die kosten erbij.

kunst in de etalage!

Kunst in de etalage in Oldenzaal bij kindermodezaak Honkietonkie. Een jaarlijks terugkerend fenomeen waar ik voor het eerst aan mee doe. Normaal wordt dit afgesloten met een kunstmarkt. Helaas gaat dat dit jaar niet door in verband met corona. Het was mijn uitdaging om etalage en kunst één te laten worden. Wat mij betreft is dit gelukt ook al had ik de etalage alleen maar online gezien.

fantasieopdracht deel 7

Het is een flinke tijd terug dat ik met deze fantasie-opdracht bezig ben geweest. De laatste keer had ik jullie gevraagd wat voor dit stel zou passen in hun zitkamer(s) met de Marrokkaanse bank? Daar was een reactie op gekomen om er Marrokkaanse lampen bij te hangen. Iets in dezelfde stijl is altijd veilig en… Lees verder… “fantasieopdracht deel 7”

Fantasie opdracht deel 4

Zoals beloofd een indeling. Met plek voor veel gasten en een uitgebreide keuken. Een cinemahoek, en een u-vormige verdieping met zitjes in de ochtend en middagzon.  ’n Beetje saai nog wel die grijzige foto’s. Welke kleuren zouden jullie willen gebruiken? Dat is waar ik de komende week mee aan de slag ga.

Fantasie opdracht deel 2.

Op de enthousiaste reactie van Marike wordt het dus een woon-functie. Dank!

Een aantal collega-kunstenaars van mij hebben een fantasie-stel tot vorm laten komen. Ik stel jullie voor aan Michiel en Sanne, 38 en 30 jaar oud.

Zij hebben mogelijk Lees verder… “Fantasie opdracht deel 2.”

Diploma binnenhuisarchitectuur

diploma binnenhuisarchitectuur