Architectuurbiënnale Venetië 2021

foto Wilma Brouwer. In Venetië 2021. ‘Vloeibare toekomst’.

Ik vind het leuk om jullie mee te nemen in de opbouw van deze expositie die nog tot eind november duurt. Er doen 112 exposanten mee. 46 landenpaviljoens in de Giardini en nog vele andere, ook internationale, samenwerkingsverbanden in de Artisanale. Ook in Venetië verder zijn er nog tentoonstellingen in diverse pallazzi’s
Deze tentoonstelling wordt iedere twee jaar georganiseerd en is toonaangevend in de architectuurwereld. De conservator van deze keer is de Libanese architect Hashim Sarkis.
Het onderwerp waartegen hij al het werk heeft gelegd is;

Hoe kunnen we in de toekomst samenleven?

Dit heeft hij ingedeeld in 5 nivo’s, individueel, samen, gemeenschap, wereld, universum.
Allerlei visionaire en concrete ideeën en oplossingen komen voorbij. Praktisch, alternatief, eco-compatibel en vaak ook wereldlijk onderzoek.
Qua materialen wordt er heel veel gewerkt met van origine biologisch, organisch, mineraal en herbruikbaar zijn. In combinatie met de huidige technische mogelijkheden hebben deze een enorme potentie. Ik heb er op de laatste “material district” beurs in 2019 in Rotterdam ook al veel van voorbij zien komen. Heel inspirerend! Ik denk dan aan schimmelsporen, mos, koffie-extract etcetera aan de ene kant en 3d printers en digitale technieken aan de andere kant.

Natuurlijk kijk ik naar deze beurs met mijn ogen en enthousiasme; de ogen van een binnenhuisontwerper, kunstenaar en sociaal bewogen persoon en dus niet speciaal met de ogen van een architect.

Ik maak vanuit verschillende invalshoeken blogs; zij kunnen raakvlakken hebben met schoonheid, met interieur, met kunst of met sociale thema’s en bewustwording en wat ik verder nog inspirerend vond. Er volgen nog meer blogs van deze biënnale. Als je ze niet wilt missen schrijf je dan in voor mijn maillijst.