Kunstplanten: Een duurzame oplossing voor groen in huis.

Kunstplanten en bloemen zijn al lang niet meer de plastic bloemen uit de jaren 80. Tegenwoordig zijn kunstplanten steeds minder van echt te onderscheiden. Wat zijn nu de voordelen ten opzichte van echte planten en kunnen deze een duurzame oplossing voor groen in huis zijn?

Vorig jaar heb ik al uitgebreid naar kunstplanten gekeken (link naar een ouder blog) dus wat deed ik toen mijn kokospalm het begaf na 5 jaar trouwe dienst? Ik heb een kunstplant gekocht.

Het kost wat maar dan heb je ook wat. Voor deze plant van 180 cm hoog was ik ongeveer 220 Euro kwijt. Maar ik kan hem rustig een paar maanden zonder verzorging achter laten en zeg nou zelf, hij ziet er toch echt goed uit!

Binnenshuis kan hij ook goed in de zon staan zonder te verkleuren. Dat is in ieder geval wat ze bij easyplants zeggen. Ik probeer het uit in ons appartement op het zuiden en ik hou je op de hoogte.

Bij easyplants, link; waar ik deze plant heb gekocht, hadden ze ook wat kunstbloemen. Daar heb ik nu mijn tulpenvaas mee opgetuigd. Ik vond het best ingewikkeld om hier een mooie compositie van te maken. Je wilt immers ook de vaas blijven zien. Ik vind het wel een leuke manier om het bloemschikken mee te oefenen en het kijken in composities oefen je spelenderwijs mee. Ik blijf in ieder geval nog veranderen en aanpassen.

Bij het foto’s maken kom ik er achter dat ik eigenlijk al heel lang een fan van kunstbloemen ben:-) en ben ik verrast wat ik allemaal al in huis heb.

Bijkomend voordeel van kunstbloemen en planten is dat je ze in alle richtingen kan buigen omdat er ijzerdraad inzit!

En dat ik zelfs al hybride bezig ben. Een echte plant gecombineerd met een kunstbloem.

 

Zo kom ik op het volgende voordelen lijstje van kunstplanten:

  • Geen onderhoud: Kunstplanten hebben geen water nodig en hebben geen zonlicht nodig.
  • Duurzaam: Over het algemeen gaan ze langer mee dan echte planten en hebben ze geen mest en water nodig. Ideaal als je een wat minder goede water verzorgster bent zoals ik.
  • Geschikt voor elke ruimte: Kunstplanten kunnen overal worden geplaatst, ongeacht de hoeveelheid zonlicht of de temperatuur. Dit maakt ze ideaal voor elke kamer in huis, inclusief badkamers en keukens.
  • Veilig voor huisdieren: Veel planten zijn giftig voor huisdieren, maar kunstplanten zijn volledig veilig en veroorzaken geen gezondheidsproblemen voor huisdieren.

Dit speciaal behandelde kunstplant blad wat hier bordeaurood is gemaakt fleurt nu de fruitschaal op.

Notabene:

  • Kunstbloemen zijn perfect voor het toevoegen van kleur en schoonheid aan elke ruimte.
  • Echte bloemen zijn prachtig maar zo milieuonvriendelijk dat ik ze eigenlijk niet meer wil kopen.
  • Kunstplanten op de muur zijn bovendien een heel goed idee om de akoestiek te verbeteren in een ruimte. Deze kunnen ook buiten als erbij vermeld staat dat ze UV licht bestendig zijn.

Conclusie: Als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke optie voor groen in huis, overweeg dan om kunstplanten te gebruiken.

Voor originele toepassingen en creatieve ideeën kun je mij altijd vragen mee te kijken door mij te Mailen of bellen.