een lege kerstboom plek- wat nu?

Kerst is weer voorbij en na een paar dagen in januari wordt bij ons de kerstboom weer opgeruimd. Het voelt altijd even kaal zo zonder die kerstboom met lampjes. Ieder jaar moet ik er weer aan wennen. Herken je dat? Na een paar dagen ben ik er weer aan gewend. Dan kan ik de ruimte die ik daarmee heb herkregen waarderen. Dus als je weet dat dit voor jou zo werkt kan je het beste niets doen en er even doorheen gaan. Ondertussen kan je je lekker met een boek in een bank nestelen.

Maar als het een plek is die kaal blijft aanvoelen dan vraagt die om een actie. Ik los dat natuurlijk graag op met kleur, kunst, licht of behang wat mijn grote passies en liefdes zijn. Maar eerst is het goed om te kijken wat jij mist? Zijn het de lichtjes, is het de kleur, of misschien juist de ruimte of het verhaal?

Wat vraagt de plek, eerder een platte of eerder om een ruimtelijke vorm? Hoe groot of klein moet het zijn? Waar hou jij van? Van welke kleurstellingen, figuratieve of abstracte kunst, schilderijen of tekeningen, moderne of oude kunst?

Naar wens kunnen we dit natuurlijk samen verder onderzoeken.

Ik heb het als volgt opgelost: Op deze plek past een ruimtelijke vorm heel goed omdat het niet in een looppad is en omdat het in een ‘hoek’ is. Behang of een kleurtje zijn voor dit stukje muur minder geschikt.

Dan is het de vraag waar je van houdt of wat je mist. In geval van de kerstboom kan dat om licht, om groen, om kleur of om het verhaal gaan.

Zie de afbeelding voor verschillende oplossingen die mij persoonlijk allemaal zouden kunnen passen.

 

Wil je weten hoe je jouw woonkamer meer sfeervol in kan richten? Neem dan contact op.

Wilma Brouwer is onderdeel van het Interieurprofessionals Platform.