Een van mijn favoriete ontwerpers is Patricia Urquiola

moodboard zitelementen Patricia Urquiola
een greep uit haar ontwerpwerk
In dit blog leg ik je uit waarom ik dit voor mij zo is. Bovenstaand moodboard is een weergave van haar ontwerpwerk in de categorie  zitmeubelen. Om je vingers bij af te likken toch? En…het is zeker nog geen compleet beeld! De onderstaande uitspraak lees ik ergens op internet over haar werk;

ONOVERTROFFEN IN HET MIXEN VAN VERSCHILLENDE STIJLEN. 

Dit maakt haar werk iedere keer weer verrassend en vernieuwend.

In haar woon- en eetkamer zitmeubels zie ik inderdaad moderne ontwerpen terug met landelijke en klassieke stijlelementen erin verwerkt. In dit blog ga ik drie series zitelementen toelichten waarin ik de drie verschillende hoofdstijlen; modern, landelijk en klassiek aan de orde laat komen.

Haar werk typeert zich als een beetje stoer en toch zacht, kleurrijk, eigenzinnig, veelzijdig en origineel. Zij is breed geïnteresseerd, maakt gebruik van kleur en vrouwelijke organische vormen maar ook van de nieuwste technieken.

Zij ontwerpt ook heel breed; vloerkleden, tegels, badkamer, hotelinrichtingen en verrassende elementen. Naast ontwerper is zij ook architect en heeft zij een eigen ontwerpburo in Milaan.

Drie ‘families’ zitelementen;

  1. De fjord serie met zijn sterke vormentaal.

Ik leerde Patricia kennen doordat ik mijn oog op bovenstaande fjord draaifauteuil had laten vallen voor bij mij thuis. Deze fjordstoel kan je met en zonder een duvet krijgen. Een duvet is een soort kussen aan de binnenkant van de stoel waardoor je zachter zit. Helaas zat ik er toch niet zo comfortabel in als ik zou willen dus deze koop is niet doorgegaan.

Maar nu het een paar jaar later is, zou ik hem nog steeds zo willen hebben inclusief deze cactusstof. Qua vorm vind ik hem persoonlijk fantastisch! Wat mij betreft is dit een statement en een blijvertje! Een sculpturaal en uniek ontwerp uit 2002. Vorm gaat boven comfort wat een kenmerk is van design.

Patricia heeft zich hiervoor laten inspireren door de vorm van een gebroken schelp, gepolijst door de zee.

De bijbehorende poefs vind ik ook geweldig! Kijk en oordeel zelf maar.

De fjordstoelen zijn er ook in eetkamer varianten. Zeker met een zachte stof bekleed zit ik hier wel heel goed in.

Overigens is lekker zitten per individu verschillend. Als lekker zitten belangrijk voor je is moet je daar echt de tijd voor nemen om dat uit te proberen.

Onderstaand bankje vind ik ook weer zo’n heerlijk, speels en origineel ontwerp.

2. De huskserie, met landelijke en scandinavische ontwerpelementen.

De huskserie is een erg uitnodigende serie zitelementen van Patricia. Ook deze serie is er in allerlei varianten zoals fauteuils, een bank, eetkamerstoelen en zelfs buitenvarianten. In deze stoelen kan ik heerlijk wegkruipen; zij geven mij een soort geborgen gevoel. Qua zitten mag deze fauteuil zeker plaats nemen bij mij thuis! En dat geld ook voor de husk eetkamerstoel.

De landelijke of scandinavische elementen zie ik vooral terug in de wat steviger houten poten gecombineerd met een groot zitgemak.

En deze husk fauteuil is ook in een buitenvariant verkrijgbaar.

3. De Mathilda stoel

Een andere favoriet van mij is de Mathilda stoel van haar. Een stoel met een klassiekere look maar ook weer zo geraffineerd toegepast. Kijk eens hoe de rugleuning is verbonden met de armleuning. Alles is naar keus in verschillende kleuren toe te passen.

Zoals het moodboard laat zien heeft Patricia nog veel meer eigenzinnige modellen stoelen, banken, fauteuils en andere zitelementen ontworpen. Laat je hierdoor inspireren of Google er nog eens op als dit je aanspreekt.

Haar werk spreekt mij aan omdat

ik mijn stijl van ontwerpen in haar ontwerpen herken. In haar veelzijdigheid, kleurrijkheid en originaliteit. In haar mixen met verschillende stijlen, stoer en zacht tegelijkertijd.

Dus mocht jij enthousiast zijn over haar werk dan kan het maar zo zijn dat je ook enthousiast bent over mijn interieur werk.

Je zou eens verder kunnen kijken op mijn site om uit te zoeken of je dat ook vindt. Ik hoor graag jouw ervaring of deze aanname klopt.

Mocht je willen dat ik ergens in meekijk in jouw interieur, weet dan dat er op basis van jouw wensen een heerlijk en verrassend geheel zal ontstaan, wat helemaal bij jou past en waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Om mijn kwaliteit te waarborgen ben ik lid van een interieur proffessionals platform.