Over mijn werkwijze en mij

hoe kom ik tot een interieurontwerp?

Ontwerpen is een proces. Creativiteit heeft zijn tijd nodig.

De eerste fase is de inventarisatiefase. Hierin brengen we je dromen, wensen en gebruikersfuncties in beeld naast de ruimtes, het budget en alle andere bestaande feiten.

De tweede fase is de ontwerpfase. Ik integreer graag dingen die voor jou emotionele waarde hebben. Als het nodig is zal ik iets van design of iets anders gewaagds toevoegen waardoor je inrichting spannend blijft en toch rustig en harmonieus is. Om dat voor elkaar te krijgen luister ik goed naar je, stel ik de juiste vragen en hoor ik hopelijk ook wat er tussen de zinnen door gezegd wordt. Door mijn ruimtelijk inzicht en creativiteit zie ik de mogelijkheden van jouw huis èn ik kan goed buiten de bestaande lijnen denken. Hierdoor vind ik verrassend goede en passende oplossingen. Mijn achtergrond als verpleegkundige en als kunstenaar helpen mij hierbij. Voor een totaalontwerp heb ik zo'n 6 weken de tijd nodig waarna ik het ontwerp bij jou kom presenteren.

De derde en laatste fase is de uitvoeringsfase. Afhankelijk van jouw wensen kan ik daar nog bij betrokken zijn.

meer over kunst in huis en het kunstontwerp

Kunst is bij uitstek dàt wat je inrichting afmaakt. De punt op de i. Wat je persoonlijke touch aan jouw interieur geeft. Kunst mag je wat mij betreft heel breed zien. Wat mij betreft gaat het om iets wat voor jou waarde heeft of het nou om een souvenir, kast, familiefoto's, dingen die je zelf hebt gemaakt of wat dan ook gaat.

Kunst verbeeld een vertaling van jouw uniek-zijn en jouw schoonheid en is in die zin een bron van inspiratie voor jou. Daarbij haal je de energie van de kunstenaar in huis wat jou ook iets te brengen heeft. Je voelt je niet voor niets tot een speciaal werk aangetrokken.

Wij zoeken samen uit waar jij van houdt. Dat kan om schilderijen, foto's, beeldende kunst, een sfeerbepalend behang of een muurschildering gaan. Als we helder hebben wat je aanspreekt gaan we kijken hoe dat toe te passen is qua grootte, kleur, vorm en dergelijke.

Door mijn wortels in de kunst heb ik contact met veel kunstenaars. Dure en betaalbare kunstenaars met uiteenlopende stijlen.
Daarnaast heb ik contact met meerdere kunstuitleen centra en willen de meeste kunstenaars ook meewerken aan verhuur van hun werk. Dat kan heel handig zijn als je nog niet zo goed weet wat je voor langere tijd zal boeien. Je kan dan vaker wisselen en zo ervaringsgewijs ontdekken wat je bevalt.

Aanbod en prijzen

 

Nog iets meer over mij

Een filmpje waarin ik mijzelf voorstel en hoe ik er toe gekomen ben om binnenhuisontwerper te worden.
Het leuke van binnenhuisontwerper zijn vind ik dat mijn professies zorg en kunst hierin samenkomen.

Rond de 40 heb ik de kunst ontdekt. Destijds heb ik de Vrije Academie voor Beeldende Kunst en ontwikkeling gedaan in Zeist en later ben ik aan diezelfde opleiding ook docente geweest. Op dit moment besteed ik een dag per week aan kunst en ben ik nog lid van kunstenaarsclub 16c in Amersfoort.

Aanbod en prijzen

Contact