Wilma Brouwer, binnenhuisontwerper

Over binnenhuisontwerp

Je wilt een huis wat je als gegoten zit, die gebruiksvriendelijk, mooi en spannend is. Je bent eigenzinnig en je wilt iets anders dan gangbaar is, je houdt van schoonheid, misschien van kunst, en soms wil je even overleggen met een deskundige. Iemand die de (verborgen) schoonheid die er al is ziet, die weet, die luistert en die jouw creativiteit aanzet en uitdaagt en die de gevolgen van de gemaakte keuze's kan inschatten. Iemand die jou en jouw smaak centraal zet.

 

 

 

Waarom hulp bij binnenhuisontwerp

Het is mijn vak om van je huis ook echt een thuis te maken voor alle bewoners. Of het nu om je hele huis gaat, een hoekje of een kleur waar je niet uitkomt, ik ben daarin getraind. Samen met jullie input komen wij door mijn ervaring en creativiteit ook op ideeën die jullie verwachtingen overtreft.

Van je huis een echt thuis maken kost tijd. Naast tijd vraagt het ook ruimtelijk inzicht, gevoel voor verhoudingen en kleuren, praktisch inzicht, materialenkennis etcetera. Ieder huis heeft zo zijn eigen moeilijke plekken en ruimten. Je moet je verdiepen in wat er allemaal op de markt te verkrijgen is, keuze’s maken, het moet in je budget passen en dan wil je ook nog dat het een samenhangend, spannend, mooi en praktisch geheel wordt. Best een uitdaging!

Met een beetje hulp is het ook beter te doen. Je kunt mij als interieurcoach per uur inhuren. Dat kan in alle fases van ontwerp tot uitvoering plaats vinden. Zowel online als bij jou thuis. Jij bent in control en je maakt jouw inrichting. Mocht je dat willen dan kan je natuurlijk ook voor een totaal concept gaan.

De mensen die voor mij kiezen

zijn mensen die graag thuiskomen op een plek waar zij van houden. Waar ze kunnen genieten van de schoonheid om hun heen, waar zij zich kunnen ontspannen en waar zij zich uitgenodigd en geïnspireerd voelen de dingen te doen die zij er graag willen doen. Van jong tot oud.

Dit kunnen mensen zijn met weinig tijd of die er zelf niet zo’n oog voor hebben, mensen die hun eigen smaak nog niet zo helder hebben, of moeilijk kunnen inschatten wat wel of niet passend is. Of mensen die van groter naar kleiner gaan wonen en andersom, mensen die net gescheiden zijn of juist weer opnieuw gaan samenwonen en met verschillende smaken en spullen zitten. Misschien wil je ook alleen naar kunst in je interieur kijken. In ieder geval loop je ergens tegen aan waar je zelf niet helemaal uitkomt om wat voor reden dan ook.

 

 

 

Wt ik je kan bieden is

 • Samen met jou kijk ik naar wat je wensen zijn en wat nodig is om die in vervulling te laten gaan
 • analyses maken en inventariseren van sterke en zwakke punten van je woning
 • bijsturen in de planning en wat een handige volgorde is
 • ik inspireer je
 • weet wat er op de markt te krijgen is
 • wat de meest functionele en veilige indeling is
 • wat je mogelijkheden voor je muren, vloeren en plafond zijn
 • kleurschema's, materiaal plannen, meubelplannen, lichtplannen, akoestiek
 • door schetsen en tekeningen maak ik het een en ander inzichtelijk voor je
 • ik maak duidelijk wat het effect van de ene of andere keuze is
 • ik help je je grenzen te verkennen
 • verbind met gemak verschillende smaken
 • en last but not least, ik help met kunst in je huis.

 

Ben ik de juiste ontwerper voor jou?

Als mijn smaak en oplossingen jullie aanspreken waarbij jullie wensen altijd het uitgangspunt blijven.

Mijn specialiteit is mix en match met een moderne en persoonlijke uitstraling. Van oma’s oude theetafeltje tot en met industrieel design. Interieurs die lijken te zijn gegroeid door de tijd heen. Een beetje brutaal en in balans want ik wil niet dat je er snel op uitgekeken raakt. Daarbij stel ik hoge eisen aan praktisch en veilig. Kunst en toegepaste kunst zijn manieren om een bepaald karakter aan je interieur toe te voegen. Dat kan voor ieder budget! Ook in tweedehands zaken en op marktplaats zoek ik desgewenst mooie spullen bij elkaar. In alle prijsklassen. Vanwege mijn ervaring en netwerk in de kunstenaarswereld weet ik ook veel mooie en betaalbare kunst te vinden.

Kunst in huis

Kunst is er voor iedereen!
Van heel goedkoop tot heel duur.
Is heel goedkoop het meest haalbaar dan kan je denken aan reproducties of bijvoorbeeld foto's van een mooie kalender die je hebt. Deze geef je een lijstje en het is al prachtig.

Maar als je het je kan veroorloven dan is 'echte' kunst altijd directer, mooier, levendiger.
Kunst koop je pas als je er een klik mee hebt. Maar waar begin je in dat overweldigende aanbod dat er is?
Ik help je bij het zoeken naar welke kunst bij jou en je huis past en waar je dat kan krijgen. En als je bang bent dat je er snel op uitgekeken raakt dan is huren (of huurkoop) ook een goede optie.

Natuurlijk kan ik ook zelf toegepaste- en/of kunst maken speciaal voor jou en je huis. Dat kan gaan van een ontwerp van een speciale kast of tafel tot aan sculpturen toe.

Samen weten we meer dan alleen.