Wilma Brouwer, binnenhuisontwerper

Over binnenhuisontwerp

Een interieurontwerper.
Een vak waarbij mensen zich vaak afvragen wat moet ik daar nou mee? Dat kan ik toch zeker zelf wel!
Misschien is dat ook zo.
En toch, hoe vaak ben je niet bij mensen thuis waarvan de inrichting te saai is of te vol, te onpersoonlijk of waarin iets niet klopt?
Best wel regelmatig denk ik. Herken je dat?
Of heb je wel eens spullen gekocht die bij jou thuis toch tegenvielen?
Onderzoek heeft uitgewezen dat zo’n 20% van de mensen er zelf naar tevredenheid uit kunnen komen. Maar dan nog kost je dat veel tijd en onderzoek omdat het aanbod zo groot is en, omdat smaken en emotionele waarden verschillen.

 

Waarom hulp bij binnenhuisontwerp

Het is mijn vak om van je huis ook echt een thuis te maken voor alle bewoners. Of het nu om je hele huis gaat, een hoekje of een kleur waar je niet uitkomt, ik ben daarin getraind. Door mijn ervaring en creativiteit kom ik ook op ideeën waar jullie waarschijnlijk niet op zouden komen wat extra verrassend en vervullend is.

Van je huis een echt thuis maken kost tijd. Naast tijd vraagt het ook ruimtelijk inzicht, gevoel voor verhoudingen en kleuren, praktisch inzicht, materialenkennis etcetera. Ieder huis heeft zo zijn eigen moeilijke plekken en ruimten. Je moet je verdiepen in wat er allemaal op de markt te verkrijgen is, keuze’s maken, het moet in je budget passen en dan moet het ook nog een samenhangend, spannend, mooi en praktisch geheel worden. Dat is nogal wat!

Mijn doelgroep

zijn mensen die graag thuiskomen op een plek waar zij van houden. Waar ze kunnen genieten van de schoonheid om hun heen, waar zij zich kunnen ontspannen en waar zij zich uitgenodigd en geïnspireerd voelen de dingen te doen die zij er graag willen doen. In een sfeer waarin zij zich thuisvoelen. Van jong tot oud.

Dat kunnen mensen zijn met weinig tijd of mensen die er zelf niet zo’n oog voor hebben, mensen die hun eigen smaak nog niet zo helder hebben, of moeilijk kunnen inschatten wat wel of niet passend is. Of mensen die van groter naar kleiner gaan wonen en andersom, mensen die net gescheiden zijn of juist weer opnieuw gaan samenwonen en met verschillende smaken en spullen zitten. Misschien wil je ook alleen naar kunst in je interieur kijken. In ieder geval loop je ergens tegen aan waar je zelf niet helemaal uitkomt om wat voor reden dan ook.

 

 

 

Komt een van de volgende situaties je bekend voor?

  • Je hebt geen tijd of zin om je in interieurzaken en/of kunst te verdiepen en je wilt wel een plek waar je je echt thuis voelt.
  • Je bent of gaat binnenkort met pensioen en je verhuist van een groot huis naar een appartement. Dat appartement wil je tiptop voor elkaar hebben nu je de tijd hebt om er extra van te genieten.
  • Er zijn of komen twee verschillende smaken onder een dak.
  • De verschillende ruimten in huis hangen als los zand aan elkaar.
  • Je wilt vernieuwend zijn of een praktischer/veiliger inrichting krijgen.
  • Je wilt meer schoonheid in huis.
  • Je bent ontevreden met een bepaalde hoek, een ruimte of meer.
  • Je wilt meer kleur maar je durft niet zo goed.
    Ik kan helpen.

 

Ben ik de juiste ontwerper voor jou?

Als mijn smaak en oplossingen jullie aanspreken. Uiteraard blijven jullie wensen altijd het uitgangspunt. Jullie moeten je erin thuis voelen en erin wonen.

Mijn specialiteit is mix en match met een moderne en persoonlijke uitstraling. Van oma’s oude theetafeltje tot en met industrieel design. Interieurs die lijken te zijn gegroeid door de tijd heen. Een beetje brutaal en in balans want ik wil niet dat je er snel op uitgekeken raakt. Daarbij stel ik hoge eisen aan praktisch en veilig. Kunst en toegepaste kunst zijn manieren om een bepaald karakter aan je interieur toe te voegen. Dat kan voor ieder budget! Ook in tweedehands zaken en op marktplaats zoek ik desgewenst mooie spullen bij elkaar. In alle prijsklassen. Vanwege mijn ervaring en netwerk in de kunstenaarswereld weet ik ook veel mooie en betaalbare kunst te vinden.

Kunst in huis

Kunst is er voor iedereen!
Van heel goedkoop tot niet te betalen zo duur.
Is heel goedkoop het meest haalbaar dan kan je denken aan reproducties of bijvoorbeeld foto's van een mooie kalender die je hebt. Deze geef je een lijstje en het is al prachtig.

Maar als je het je kan veroorloven dan is 'echte' kunst altijd directer, mooier, levendiger.
Kunst koop je pas als je er een klik mee hebt. Maar waar begin je in dat overweldigende aanbod dat er is?
Ik help je bij het zoeken naar welke kunst bij jou en je huis past en waar je dat kan krijgen. En als je bang bent dat je er snel op uitgekeken raakt dan is huren (of huurkoop) ook een goede optie.

Natuurlijk kan ik ook zelf toegepaste- en/of kunst maken speciaal voor jou en je huis. Dat kan gaan van een ontwerp van een speciale kast of tafel tot aan sculpturen toe.

Samen komen we er zeker uit.