Jonas

Op uitnodiging van Diederik van de Lutherse kerk in Amersfoort mocht kunstenaarsgroep 16c de kerk gebruiken om vorm te geven aan het bijbelse verhaal over Jonas. Een heel proces. Wat betekent dit verhaal voor iedere kunstenaar afzonderlijk? Welk thema pakken wij eruit om vorm aan te geven en met welke materialen doen we dat?

In dit samenwerkings-proces blijkt dat dit geven en nemen is voor iedereen. Ideeën worden afgeschoten en dat is pijnlijk, je moet je hoofd buigen. Maar uiteindelijk blijkt 1+1=3 te zijn. Het werk overtreft ieder onze individuele mogelijkheden.

portretten

Ik vind het ook heerlijk om portretten te maken en om naar model te boetseren. Als u ook een portret wilt, voor uzelf, van uw kleinkind, ouders, baas etcetera, ik maak het graag voor u.

performance flarden

Wij; kunstenaarsgroep 16c, hebben de afspraak om één gezamenlijk project per jaar met elkaar te doen. Dit is ons tweede grote project. Wij hebben 2x het kerkje van Persingen gehuurd. Een keer gaan we met eigen werk exposeren en de andere keer willen wij iets gezamenlijks doen. Voor onze voorbereiding hebben wij ons een week in Frankrijk teruggetrokken plus nog een vijftal atelierdagen in Amersfoort. In Frankrijk hebben wij voor een performance besloten met het thema ‘flarden’. Denk aan langslopende mensen van wiens gesprekken je flarden opvangt. Maar… durven wij zelf wel? Wat hebben wij nodig om dit te durven? Hoe maken wij het spannend en onderhoudend voor publiek. Hoe voelt het publiek zich veilig? In het weekeinde van 11 en 12 oktober 2019 kan je het meebeleven.

Ego’s Toren

Deze toren verbeeld hoe mijn ego zich heeft ontwikkeld. Mijn ego zoals die nu in het leven staat.

 

boompaddestoelen

De doodgaande boom met deze kring paddestoelen inspireerde mij tot het volgende kunstwerk. Mijn paddestoelen zijn gemaakt met plastic en in de was gedoopt om ze een mooie matte uitstraling te geven. Ik heb nog wat geëxperimenteerd met een lichtlijn maar dat bleek alleen ’s avonds zichtbaar en heb ik hier niet in verwerkt.