review slaapkamer advies

Wij kwamen bij Wilma met de vraag hoe wij meer rust en eenheid in onze slaapkamer konden brengen. Wilma heeft ons geholpen met andere ogen te kijken; ook in combinatie met elementen van ons jaren 30 huis. Zoals de kleuren van de glas-in-loodramen als uitgangspunt nemen en de ‘degelijke’ (maar oh zo ruime) kast wrappen of behangen. Onze belangrijkste wens (rust en eenheid) kwam echt terug in haar voorstellen.

Ik geef je een 8. Je luistert echt, denkt mee en komt met alternatieven. Je bent betrokken, hebt oog voor detail en denkt echt out-of-the-box. Je adviezen mbt kleurencombinaties, die voor ons niet zo vanzelfsprekend waren, hebben ons positief verrast. Verrassend en gelijkertijd passend.

Onze twijfels over wel/niet behouden van de kast zijn van de baan; we gaan wrappen of behangen.

foto hoe mooi behang op deze kast toe te passen is.

We wisten niet zo goed wat we konden verwachten en zijn er met open vizier ingestapt. Wel al je website bekeken en wat ik daar zag sprak me erg aan. Je kan aan alles merken dat je echt voor het mooiste resultaat gaat. Ik vind de verhouding prijs-kwaliteit gevoelsmatig prima. Wat ik echt een enorme plus vind is dat je aan alles merkt dat jij echt betrokken bent, je gaat echt voor het beste resultaat en er is ook nog iets te kiezen! Dat vind ik ook belangrijk.

Nogmaals dank voor je advies!
Wij gaan hopelijk in juli/augustus beginnen met het behang, muren en de kast….
groetjes Natascha en Herbert, Arnhem

review totaal ontwerp

Wij kwamen met een vraag voor een totaal ontwerp van de woonkamer/keuken waarbij Wilma veel vrijheid kreeg. Wilma heeft een ontwerp gemaakt rekening houdend met onze uiteenlopende wensen. We gaan haar adviezen opvolgen en hebben er vertrouwen in.

Wij zijn beiden blij met het eindresultaat en we herkennen onze inbreng in het ontwerp. De stalen van te gebruiken materialen was prettig bij het maken van keuzes. Wij zien bij Wilma inzicht in het gebruik van de ruimte, vormen en het gebruiken van de illusie om ruimte te creëren/behouden en zij weet het geheel “rustig” te houden.

Iets wat ons verraste was haar toch wel een doortastende aanpak, waar wij beiden moeite hebben met afscheid nemen van zaken waaraan we gehecht zijn, maar waarvan we wel inzien dat deze een probleem vormen in het nieuwe interieur.

Onze reden om er een interieurontwerper bij te halen was dat wat mijn ogen zien, maken mijn handen. Maar dat wil niet zeggen dat stijlen bij elkaar passen en dat mijn partner het ook mooi vindt. Het verschil tussen een smaakvol gecombineerd interieur en samengebrachte mooie onderdelen zijn nog wel verschillende dingen.

Vooral de persoonlijke touch van Wilma vinden wij bijzonder. Wij hebben voor haar gekozen omdat we wisten dat zij mooie interieurs ontwerpt en maakt, met ook zeer gedurfde eye-catchers. Ik moet zeggen dat afscheid nemen van sommige elementen ons, mij in het bijzonder, best zwaar viel. Wij rekenen erop dat deze stukken nog een goede volgende eigenaar krijgen die er nog lang van kunnen genieten.

Het is dat wij verwachten nog heel lang te doen met het (nog te realiseren) interieur, maar anders zouden we zeker weer voor haar kiezen.

Ik denk dat wij het voorrecht hebben gehad heel veel persoonlijke aandacht gekregen te hebben. Op het totale budget is dit geen issue: een verkeerde keuze kost een veelvoud.

 

Gertjan en Pauline. Huizen.

review Amersfoort

Mijn vraag was om mee te denken over nieuwe gordijnen in de woonkamer.

Wilma heeft gevraagd aan welke eisen en verwachtingen de gordijnen moesten voldoen waaronder de gewenste isolerende werking en inkijk. Voor mij was dat op dat moment niet belangrijk want het ging mij in eerste instantie om gordijnen die wat betreft kleur en design betreft bij onze kleurrijke stoelen zouden passen. Wilma kwam met verschillende stalen, en ze nam de tijd om die te bekijken. Samen kwamen we uit op een bepaalde in-between stof.

Aanvankelijk wilde mijn man geen nieuwe gordijnen maar uiteindelijk gunde hij mij die wel. Hij vond alleen dat als er nieuwe gordijnen kwamen dat het een warmte isolerende gordijnstof moest zijn. Wilma nam de moeite om mee te gaan in deze specifiekere wens en hiervoor nieuwe voorstellen te doen. Ook gaf ze uitleg over hoe je op de website van de gordijnfirma kan zoeken, chatten en prijzen kan berekenen.

Ik ben heel tevreden over haar manier van meedenken, de tijd die ze daarvoor neemt en de flexibiliteit die ze heeft om mee te gaan als de vraag specifieker wordt en in een andere richting gaat.

Ik kan het iedereen aanraden.

Carolien, Amersfoort.

blauwgrijze gordijnen
bij fel gekleurde stoelen

review Nijmegen 2022

Review samenvoegen van 2 inrichtingen.

 

Onlangs ben ik verhuisd van een tussenwoning naar een appartement.

De huiskamer aldaar was volledig ingericht maar niet geheel naar mijn smaak.

Uiteraard was de tussenwoning ook volledig ingericht en dan heb je een probleem:

wat neem ik mee en hoe richt ik dan het appartement opnieuw in!

Daarbij heb ik de hulp van Wilma Brouwer ingeroepen!

Zij ging voortvarend te werk, maakte foto’s van de inrichting van de huiskamer in de tussenwoning en ook in die het appartement, beide huiskamers waren, ook mede door de oppervlakte, anders ingericht.

Door al die foto’s kon Wilma zich een beeld vormen over mijn smaak!

Wilma heeft een ontwerp gemaakt: het werd een mix tussen de “oude” inrichting (tussenwoning) met de “nieuwe” inrichting (appartement).

Na uitvoerig overleg, weglaten, bijvoegen en aanpassen, is de inrichting geworden zoals ik

het wilde hebben en daar ben ik heel blij mee!

De prijs/kwaliteit verhouding is prima, het was het geld waard!

Wilma neemt haar werk zeer serieus, is vriendelijk en uiterst betrouwbaar!

Ger, Nijmegen.

 

 

review Amsterdam 2021

Wij wilden hulp bij het tot een THUIS maken van een onpersoonlijke flat voor 2 eigenwijze mensen met stevige meningen. Vooraf dachten wij  niemand nodig te hebben, we kunnen het wel alleen af. Naar aanleiding van werk wat wij van Wilma gezien hebben waren wij nieuwsgierig geworden naar hoe haar vertaling zou zijn van onze wensen en hoe de samensmelting van onze voorkeuren met haar ideeën en praktische oplossingen zouden zijn.

Het was helpend dat Wilma startte met het inventariseren van wensen per persoon en een plan van aanpak dat ging van het hele huis naar details per ruimte. Van programma van eisen, naar sfeer naar concretere ideeën en weer terug naar het begin tot er een definitief plan is.

Wilma had veel ruimte voor wikken en wegen en ideeën onzerzijds en beargumenteerde de suggesties. Liet het rusten om in een later stadium weer een balletje op te gooien. Haar vertaling van abstractere ideeën in concrete kleuren, afmetingen, combinaties en ‘winkels’ waren treffend en bovendien was zij een goede procesbegeleider die veel ruimte geeft en je toch bij de les houdt. Geduldig, nieuwsgierig en stimulerend.

Renée Mars, Culemborg

Ik wilde dat Wilma meekeek en meedacht over de herinrichting van mijn woonkamer. Vooral ivm aanschaffen en keuze maken voor meubels, kleuradvies en eventueel een nieuwe indeling. Ik vond het heel fijn hoe betrokken je was en heb je als echt steunend ervaren. Jij gaat echt uit van mijn wensen, sluit daar goed bij aan èn ik vind je origineel en eigen waardoor je ook nieuwe opties geeft. Zonder dat ik één moment het gevoel heb gehad dat je daar sturend of dwingend in was. Juist heel afgestemd en invoelend. Je hebt geduld en een vrije geest dat wil zeggen dat je out of the box kunt denken. Je bent een aanrader voor iemand die iets eigens van zijn huis wil maken, geen 10 in een dozijn VT wonen concept

Oosterbeek

Wij kwamen met inrichtingsvragen over onze keuken en woonkamer waar wij niet zo tevreden meer mee waren en niet wisten wat wij hierin wilden en wat bij ons zou passen. Daarbij heeft Wilma op vele manieren geholpen, ideeën, boeken, vragen om over na te denken, inleving, onderzoek naar wat er op de makt is in onze stijl, pinterest etc. Wij zijn enthousiast dat je meeging naar woonwinkels en met jouw meedenken en expertise waar wij het niet zo wisten. Soms waren je mooi uitgewerkte ideeën iets verder uitgebreid dan wij voor ogen hadden. Tegelijkertijd hielp dit ons ook om steeds weer te bepalen wat wij zelf wilden en voor ogen hadden en gaf het ons een ruimere blik van mogelijkheden. Wij hebben je invoelend vermogen, creativiteit, samenwerken, gedreven, betrouwbaar, integer en ‘vinger aan de pols houden’ als heel fijn ervaren. Je bent creatief, kunstzinnig, gericht op schoonheid, scheppend. Jouw titel ‘Kunst en Interieur’ klopt voor ons helemaal. Je frisse en creatieve ruime blik scherpt onze eigen mind.

Christ Goossens, Netersel

Ik heb voor Wilma gekozen omdat ik altijd al onder de indruk was van haar eigenheid en originaliteit als kunstenaar en inrichter van haar eigen woningen. Zij heeft mij geholpen met adviezen voor en sparren over de inrichting van de woonvertrekken van een nieuw gebouwde moderne woning om samen tot een nadere visie te komen die ik als klant daarna verder vorm kan geven. Wilma brengt de ruimte in beeld, let op verhoudingen en met haar advies over kleurgebruik, meubels, stoffen, ruimtelijkheid, sfeer van de woonvertrekken heb ik als klant een beter beeld gekregen wat kan en niet kan en heb ik de inrichting verder vorm kunnen geven. En dat evenwichtig en naar eigen smaak. Wilma let goed op wie ze als klant voor zich heeft, drukt niet haar eigen stempel en is klantgericht, enthousiasmerend, creatief en origineel, zoekt door en voedt met nieuwe voorstellen en neemt de tijd. Ik vond het ook erg leuk om samen met haar beurzen en showrooms te bezoeken waarbij ik ook eigen zoekwerk, voorstellen en materialen inbracht die we dan bediscussieerden.