review Amsterdam 2021

Wij wilden hulp bij het tot een THUIS maken van een onpersoonlijke flat voor 2 eigenwijze mensen met stevige meningen. Vooraf dachten wij  niemand nodig te hebben, we kunnen het wel alleen af. Naar aanleiding van werk wat wij van Wilma gezien hebben waren wij nieuwsgierig geworden naar hoe haar vertaling zou zijn van onze wensen en hoe de samensmelting van onze voorkeuren met haar ideeën en praktische oplossingen zouden zijn.

Het was helpend dat Wilma startte met het inventariseren van wensen per persoon en een plan van aanpak dat ging van het hele huis naar details per ruimte. Van programma van eisen, naar sfeer naar concretere ideeën en weer terug naar het begin tot er een definitief plan is.

Wilma had veel ruimte voor wikken en wegen en ideeën onzerzijds en beargumenteerde de suggesties. Liet het rusten om in een later stadium weer een balletje op te gooien. Haar vertaling van abstractere ideeën in concrete kleuren, afmetingen, combinaties en ‘winkels’ waren treffend en bovendien was zij een goede procesbegeleider die veel ruimte geeft en je toch bij de les houdt. Geduldig, nieuwsgierig en stimulerend.