review woonkamer advies met spannend behang

Ik worstelde met mijn strak ingerichte woonkamer die op mijn inmiddels meer als een operatiekamer dan een warme verblijfsplek op me over kwam. Na wat prikkelende opmerkingen van vrienden hierover de laatste jaren durfde ik de drempel over van de wereld van woninginrichting. Had ik dát maar eerder gedaan!

Gelukkig kwam ik meteen bij Wilma uit. Niet dat ik haar kende, maar enkele beelden op haar site en haar eigenwijze en vriendelijke uitstraling gaven me genoeg vertrouwen. Verder wist ik ook dat ik onbekend terrein op ging, dat me dat wat zou doen en dat dat meer over mij zegt dan anderen (Wilma bijvoorbeeld). Vertrouwen moet je voelen, maar je moet het vooral ook geven.

Wilma schakelde heerlijk snel. Als planoloog zit ik dicht bij ontwerpvraagstukken en had daardoor ook mijn eigen ideeën over het ontwerpproces: Wilma ging makkelijk mee waar dat kon, maar gaf op tijd weerstand waar ze vond dat ik te snel ging. En dat deed ze goed, héél goed. Ze liet me soms kauwen op dingen die ik niet meteen ‘zag’, duwde soms wat harder en liet me altijd mijn eigen keuzen maken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dik tevreden ben.

Zeker rondom het behang waar ik direct voor ging -een ontwerp van Christie van der Haak- hielp ze goed. Ik was er direct weg van, al was ik ook wel huiverig dat het een kortstondige gril van me zou zijn en dat het drie weken later ‘op me af’ zou komen: want dat het een uitgesproken ontwerp is, dát zag ik ook wel. Welnu: ik geniet er nog elke dag van. Het is ook voor mij nog altijd erg aanwezig, maar meer als een totaalconcept en zeker niet druk.

Maarten Geerts, Arnhem

Een zijkamer met een behang van Christie van der Haak
Hoe spannend is een behang van Christie van der Haak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *