review totaal ontwerp

Wij kwamen met een vraag voor een totaal ontwerp van de woonkamer/keuken waarbij Wilma veel vrijheid kreeg. Wilma heeft een ontwerp gemaakt rekening houdend met onze uiteenlopende wensen. We gaan haar adviezen opvolgen en hebben er vertrouwen in.

Wij zijn beiden blij met het eindresultaat en we herkennen onze inbreng in het ontwerp. De stalen van te gebruiken materialen was prettig bij het maken van keuzes. Wij zien bij Wilma inzicht in het gebruik van de ruimte, vormen en het gebruiken van de illusie om ruimte te creëren/behouden en zij weet het geheel “rustig” te houden.

Iets wat ons verraste was haar toch wel een doortastende aanpak, waar wij beiden moeite hebben met afscheid nemen van zaken waaraan we gehecht zijn, maar waarvan we wel inzien dat deze een probleem vormen in het nieuwe interieur.

Onze reden om er een interieurontwerper bij te halen was dat wat mijn ogen zien, maken mijn handen. Maar dat wil niet zeggen dat stijlen bij elkaar passen en dat mijn partner het ook mooi vindt. Het verschil tussen een smaakvol gecombineerd interieur en samengebrachte mooie onderdelen zijn nog wel verschillende dingen.

Vooral de persoonlijke touch van Wilma vinden wij bijzonder. Wij hebben voor haar gekozen omdat we wisten dat zij mooie interieurs ontwerpt en maakt, met ook zeer gedurfde eye-catchers. Ik moet zeggen dat afscheid nemen van sommige elementen ons, mij in het bijzonder, best zwaar viel. Wij rekenen erop dat deze stukken nog een goede volgende eigenaar krijgen die er nog lang van kunnen genieten.

Het is dat wij verwachten nog heel lang te doen met het (nog te realiseren) interieur, maar anders zouden we zeker weer voor haar kiezen.

Ik denk dat wij het voorrecht hebben gehad heel veel persoonlijke aandacht gekregen te hebben. Op het totale budget is dit geen issue: een verkeerde keuze kost een veelvoud.

 

Gertjan en Pauline. Huizen.